top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFitonthemove.nl

Hoe combineer je thuiswerken en bewegen?

Veel professionals werken sinds de corona-crisis (meer) thuis. Fietsen of lopen naar het werk gebeurt daardoor minder dan vroeger. Te lang doorwerken achter je beeldscherm en te veel zitten liggen op de loer. Maar juist voldoende bewegen levert zoveel positieve effecten op. Hoe breng je beweging in je volle thuiswerkdag? En waarom is dat zo belangrijk?

Bekijk het hele artikel van de website allesoversport.nl  • Kies (minimaal) één beweegmoment dat bij je past en neem het op in je planning van de dag. Voor de één geldt dat bewegen direct na het opstaan goed werkt. Een ander plant liever iets tijdens de lunchpauze of juist voor of na het avondeten.

  • Zorg voor handige beweegmomenten terwijl je aan het werk bent: lopend bellen, zet geen thermoskan op je bureau maar loop voor een vers kopje heen en weer naar de keuken, wissel staan en zitten achter je bureau af, kies voor bureaustoeloefeningen en neem de trap in je huis een paar keer extra.

  • Voorkom klachten en kijk goed naar de inrichting van je thuiswerkplek en wees je bewust van je houding.

  • Tijdens het thuiswerken kun je tussendoor ook wat huishoudelijk werk doen. Stofzuigen, ramen lappen, de was ophangen en in de tuin werken vormen een prima beweegmoment. En moet je boodschappen doen: pak dan zoveel mogelijk de fiets of loop naar de winkel.

https://www.allesoversport.nl/artikel/thuis-werken-hoe-zorg-je-voor-voldoende-beweging/26 weergaven
bottom of page